Bölcs Kavics tábor fotók

 

 

Első táborunkban camera obscurát készítettünk gyufásdobozból Fodor Dániel János vezetésével. De hogy minden lépésre emlékezzünk, először kísérleti naplót kellett csinálnunk: a zöld füzetek borítójára kollázst készítettek a gyerekek, majd lejegyzetelték vagy rajzolták a kísérleteket. A lyukkamera történetéről és a kortárs fotóművészetben elfoglalt szerepéről Dani mesélt nekünk. A fizikai hátteréről és az optikáról Levi tartott előadást.

A kamera gyártás és a fotózás között elmentünk ebédelni, majd kimentünk a Szent István parkba játszani – a Színcápa elképesztő aktív volt és jól megmozgatott minket 🙂 Visszatérve a termünkbe megbeszéltük, hogy mit és hogyan érdemes fotózni a lyukkamerával, majd kivonultunk a NOHA elé fotózni. Amíg Daniék előhívták a fotókat a mosdóból rögtönzött laborban, addig a gyerekek Winkler Róbert Nagyvárosi természetbúvár könyvéből választottak bogarakat, amiket a füzetükbe rajzoltak, hogy a parkban látott rovarokat alaposabban megismerhessük. Sokat tanultunk és játszottunk és nagyon büszkék vagyunk a gyerekek munkájára!

Táborvezetők: Daniel Janos Fodor képzőművész, Krizsán Levente fizikus, Fatér Anna iparművész, Tillmann Hanna képzőművész

// In the first camp of Philosopher’s Pebble Art&Science workshop we did pinhole cameras out of matchboxes with the kids. They also created an experimental log to write down the steps and results. At the end of the day they took photos with their new cameras! We are super proud of them!

Teachers: Dániel János FodorFranny Glass BlombergLevente KrizsánHanna Tillmann //

Fotók/ Photos:  Lili Krizsán

Köszönjük a Noha stúdió és alkotóműhely-nek a vendéglátást!

‪#‎Art‬ ‪#‎Science‬ ‪#‎pinhole‬ ‪#‎camera‬ ‪#‎physics‬ ‪#‎kids‬ ‪#‎Budapest‬

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s