Bölcs Kavics Art&Science tanfolyam

A Bölcs Kavics ősztől egy különleges tanfolyam sorozatba kezd. Októbertől minden hónapban mélyére nézünk egy-egy izgalmas témának. Októberben a fénnyel, novemberben a hanggal, decemberben az űrrel foglalkozunk kísérletek és alkotófeladatok formájában.

November: a Hang
Mi ez a nagy dübögés? Ki ez a nagy dobogás? Micsoda ez a kis csörrögés? Talán egy vad csorda? Vagy csak valakinek a kistestvére? Egyáltalán, hogy jött be a csukott ajtón ez a sok HANG? Hiszen nem láttuk bejönni… Vajon hogyan néz ki a hang, ami bejött? Októberben elbúcsúzunk a fénytől és körüljárjuk a HANGot!
Ha a fenti kérdésekre azonnal tudni szeretnéd a választ, még inkább te magad derítenéd ki, de azon túl olyasmi is érdekel, hogy; elfér-e a zsebben a hangtérkép? Hogy kerüli ki a sötétben a denevér a cseppköveket? És hogyan kerül a Batman filmbe a denevér hang? Akkor gyere velünk a novemberi Art& Science workshopjainkra, ahol két alkalmon keresztül ezeket (és még sok más izgalmas kérdést) járunk körbe a tudományok és a művészet segítségével!

Decemberi workshopunk témája: a Luca nap. Nyomába eredünk a titokzatos fénynek: elhajlítjuk, megtörjük, eltereljük majd összegyűjtjük. Luca nap alkalmából a sötétség és fény témáját járjuk körül sok izgalmas kísérlettel és barkácsolással!

Területek: fizika • kémia • biológia • művészet • kultúrtörténet

Workshop vezetők: Fatér Anna iparművész, Kádár Anna múzeumpedagógus, Tillmann Hanna képzőművész, Vargha Noémi fizikus

Alkalmak: 2018. november 14, 28, december 12. szerdánként 17.00-től 19.00-ig. Az alkalmakra egymástól függetlenül is lehet jelentkezni.
Helyszín: 1075. Budapest, Kazinczy utca 12.
Korosztály: 8-12 évesek
Létszám: minimum 10, maximum 15 fő
Díj: 4.000 forint / fő / workshop
Regisztráció és befizetés: a bolcskavics@gmail.com-on

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/317624112359420/

Október: A Fény

Mivel a télhez közeledve egyre kevesebb van belőle, de a szép napos ősszel még örülhetünk neki; az október témája a FényDe honnan jön a fény? Hová tart? És mindezt milyen gyorsan csinálja? El lehet a fényt törni, vagy hajlítani? Ezeken a kérdéseken túl még sok mindenre fény derül: például hogy hány ember kell egy áramkörhöz, miből főzzünk nagyítót, mekkora lehet egy camera obscura, mennyi szőnyege volt Vermernek és mit lát a denevér.

Hogy mindezt megtudjuk, sokat kísérletezünk, vizsgálódunk és szokásunk szerint minden alkalommal barkácsolunk, alkotunk is, hogy a megfejtéseinket így is kipróbáljuk.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s