Irodalmi Laboratórium a PIM-ben

2019. februártól folytatódik a Petőfi Irodalmi Múzeumban tartott foglalkozássorozatunk, amire már most tudtok regisztrálni:

Bölcs Kavics Irodalmi Laboratórium

8-12 éves gyerekeknek

Hogyan kódolt Wesselényi? Milyen őslényeket ismert Jókai?  Mit látunk, ha röntgent készítünk egy könyvről? Milyen PH értékű a tinta? Van-e fantáziája a robotoknak? Tudományos-e az utópia? A PIM és a Bölcs Kavics Irodalmi laboratóriumában a humán és a reál birodalmak határfalait bontogatjuk, a természettudományok és az irodalom kölcsönhatásából alkotó energiát nyerünk. Olyan gyerekprogramokat kínálunk, ahol a résztvevők kísérletezéssel és alkotással tanulhatnak a természet jelenségeiről és ahol új világokat teremthetnek a fantáziájukkal.

…//… Küldetés a múltból
2019. február 10. 10:00-12:00

Egy rejtélyes utazóládában több száz éves iratokat, kifakult fényképeket, és egy kódnyelven írt levelet találtunk. Ki lehet a láda tulajdonosa és miért bízta ránk ezt a küldetést? Kinek szólhatott a kódolt üzenet? A nyomok a Károlyi grófok ősi könyvtárába vezetnek. A rejtély megfejtéséhez a Petőfi Irodalmi Múzeum restaurátor műhelyében kapunk segítséget, ahol különleges kémiai eljárásokat ismerhetünk meg.

Workshop vezetők: Fatér Anna iparművész, Kádár Anna múzeumpedagógus, Thurnayné Mijátovits Zorka restaurátor, Vargha Noémi fizikus

Regisztráció: február 6-ig kadara@pim.hu címen 
Életkor: 9-12 év
Létszám: maximum 15 fő
Jegy: 4000 Ft / Fő

További információk itt.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s